iletisim bilgileri

Her türlü sorunuz için bana celik_fecir@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz. evcimenkedicik

15 Şubat 2007

İsleme

Mumla islenmiş kalemlikler...

3 yorum:

  1. Mumla islenmiş kalemlikler..demişsiniz biraz açıklar mısnız nasıl yaptınız çok merak ettim..=) şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. merhaba, anlatayım tabi. bunu yapmak için iki kişiye ihtiyaç var. ya da biraz maharetli olmak gerekiyor :-) önce açık renkle objeyi boyuyorsunuz.daha sonra bildiğiniz beyaz her evde bulunan bir mumu yakıyorsunuz. eğer yardım edecek kimse yoksa mumu bir çay tabağına tutturun.bir spatula veya bıçağı ekmek keser gibi tutarak mumdan is çıkmasını sağlayın.Diğer elinizle de boyanmış objeyi mumum üzerinde (15-20 cm yüksekte) isin doğrudan obje üzerine gelmesini sağlayacak şekilde hareket ettirin. mümkünse balkonda yapın, bütün ev is oluyor çünkü:-) ilk denemede is çıkaramayabilirsiniz. biraz zor oluyor. kolay gelsin... (umarım anlamışsınızdır, anlatması yapmasından daha zormuş :-)

    YanıtlaSil
  3. söylemeyi unuttum , kullanacağınız bıçak ya da spatula mum alevine değdiği için kapkara oluyor. yıkayınca da tamamen çıkmıyor.mümkünse bir daha kullanmayacağınız bir bıçak ya da metal parçası kullanın.

    YanıtlaSil