iletisim bilgileri

Her türlü sorunuz için bana celik_fecir@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz. evcimenkedicik

27 Ekim 2010

Tekniklerin Anlatımı: İsli Doku

Bu teknikte açık renk boya ve düz yüzeyli bir obje kullanmak daha iyi bir sonuç verir. Öncelikle objeyi seçtiğiniz renkle bir kat boyayın, kuruduktan sonra hafifçe zımparalayın ve ikinci katı boyayın. Burdan sonrasını balkonda yapmanızı tavsiye ederim. ikinci kat da kuruduktan sonra bildiğimiz bir beyaz mumu yakın. Mumu bir yere sabitleyin. (çay tabağı vs) Bir elinizle objeyi yukarıda tutun. Diğer elinizle bir bıçağın sırt kısmını mumun alevine dik şekilde yaklaştırarak is çıkarın. Çıkan is objenin tam üstüne gelecek şekilde, objeyi sağa sola hareket ettirin. İs, rüzgarın da etkisiyle obje üzerinde değişik desenler yapacaktır. Son olarak objeyi mutlaka ve mutlaka sprey vernikle vernikleyin.
Kolay gelsin...

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Uzun zamandır yemek blogumla ilgilenmekten ahşap boyamayı ihmal etmiştim. Evde yarım duran bir sürü proje de işe tekrar dönmemle birlikte yarım kalmaya devam ediyor. Ben de bu arada blogumu ihmal etmemek ve merak edenleri aydınlatmak adına aralıklarla ahşap boyama tekniklerine değinmeye karar verdim.
Önemli!!!
Ahşap boyamada bazı özel tekniklerin uygulanışları (örneğin çatlatma) kullanılan malzemenin markasına göre değişir. Örneğin bazı markalarda çatlatma mediumları boyanın üstüne bazılarında altına sürülür vb. Ama aldığınız malzemeninin üzerinde zaten kullanma talimatı vardır. Basit tekniklerde ya da özel malzeme kullanılmayan bir çok teknikte hangi boya olduğu pek farketmez.
Buarada ben cadence ya da folkart kullanıyorum.
Verdiğim bilgilerin yararlı olması dileğiyle...