iletisim bilgileri

Her türlü sorunuz için bana celik_fecir@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz. evcimenkedicik

30 Ocak 2011

Yaratıcı Fikirler: Kitap Ayraçları

Bu hafta sonu kitap aralığına sardım. Oturdum 10 tane kitap ayracı yaptım. Peki neden yaratıcı fikir oluyor kendileri? Zira evde ne kadar alakasız malzeme varsa kullandım yaparken. Eski dergiler, eskiden kalma altın keseleri, tek tek kalmış incik boncuk parçaları, kordonlar, hediye paketlerinden söktüğüm kurdeleler, kek kalıpları vs vs ... Ama ana malzeme eşime bir şirketin verdiği eşantiyon bir kitap. Reklam kitapçığı gibi birşeydi aslında ama sayfalarının kalitesi o kadar güzeldi ki atmaya kıyamamıştım. Bunlara kısmetmiş. Gece yarısı yatarken aklıma geldi bu fikir :)



Not: "Satılıktır" yazısı koymaya üşendim sona doğru, zira evde mouse olmadığından tek tek

zor geldi. Hepsi satılıktır belirteyim...


Bunlar ilk ikisi... Bir İstanbul Masalı koydum adlarını...




Bunlar üçüncü ve dördüncü...


Bunlar beşinci ve altıncı....


Bunlar yedinci ve sekizinci...


Bu dokuzuncu...
Bu da onuncuuuuu.....


















28 Ocak 2011

Cam Boyama Vazo

Yarım bir objemi daha bitirdim sonunda. Eskiden kalma nerden geldiğini bile bilmediğim iki tane bir örnek kavanoz vardı evde. Birini enamels boyayla boyamaya başlamıştım bari bitireyim artık dedim. Bir de kurdele buldum evde. Şirin bir vazo oldu... Bakalım diğeri ne olacak ileriki günlerde?




27 Ocak 2011

Satışlarımız Başlamıştır Efeniiim.....

Ben yıllardır ahşap boyar boyar sonra biriktikçe evde, sağa sola hediye ederdim. Bir dönem bu işten niye para kazanmayım diyerek yaptıklarımı satmaya başladım. Ama ticari zekaya fazlaca sahip olmayan bir kişi olarak anca eşe dosta yakınlara, arkadaşların arkadaşlarına falan sattım. Onu da çoğunlukla maliyetine sattım para istemeye utandığımdan. Sanal aleme taşındığımdan beri bu iş artık kolaylaştı benim için. Zira yüz yüze kimseden para istemeye gerek yok. Yazıyosun üstüne fiyatı, ister alırlar ister almazlar artık gerisi karşı tarafa kalıyo :)
Gelelim nasıl olacak bu iş?
Ben bundan sonra yaptıklarımın üzerine "satılıktır" diye bir ibare koyacağım. Sağ tarafta etiketler içinde de satılıkları görebileceksiniz. Görüp beğendiğiniz olursa bana, vereceğim mail adresinden ulaşacaksınız. Ben de size bir hesap numarası göndereceğim. Siz parayı yatırınca ben de postaya vereceğim istediğinizi. Posta ücretini ben karşılayacağımdan fiyatı da ona göre belirleyeceğim bunu da belirteyim. Eğer ki Ankarada yaşıyorsanız, malı elden teslim edip, parayı da elden alabilirim.
Yakında inşallah "pasaj.com"da da bir sayfa açıp satışaları oraya da taşımayı düşünüyorum. Buaradan duyuracağım sizlere.
Şimdilik yakın zamanda yaptığım meyvelik var elimde satılık. Bununla başlayalım hayırlısı diyelim...



Bir de elinizde kullanmak istediğiniz bir foto varsa onu da sizinle irtibata geçerek özel olarak tasarlayabilirim. bunun örneklerine etiketlerden bakabilirsiniz.
Sevgilerimle...
İletişim adresi:

26 Ocak 2011

Tekniklerin Anlatımı: Patine (Küfleme)

Daha önce de dediğim gibi artık yavaş yavaş tekniklerin anlatımına geçiyorum. Zira bu ara yeni bir şeyler üretmiyorum. Varsa yoksa yemek blogum. Üstelik benden bu tekniklerin anlatımını bekleyen takipçilerim de var. Neyse uzatmadan patine yapımına geçiyorum...



Patine dokulu görünümü farklı şekillerde elde edebilirsiniz. Burda anlatacağım en kolayı :)

Patine için mümkün olduğunca girintili çıkıntılı bir polyester objeye ihtiyacınız var. Öncelikle bu objeyi altın yaldız , bakır ya da bronz rengi yaldızla boyuyoruz. Boyanın yağlı boya bazlı (yani parmak yaldız diyoruz biz buna) ya da su bazlı bir yaldız boya olması farketmiyor. Kuruduktan sonra nemli bir süngerle turkuvaz, beyaz ya da açık yeşil-mavi türünden bir boya uyguluyoruz. Bu rengi özellikle objenin girintili çıkıntılı kısımlarına fırçayla iyice yediriyoruz ve kurumadan fazlasını yine ıslatıp sıkılmış süngerle ya da nemli bir pamuklu bezle siliyoruz. Hemen ardından parmağımızın ucuyla ufak ufak yaldız boya sürüyoruz objenin sağına soluna. Bunu yaparken mavi-yeşil rengi kapamamaya dikkat etmek gerekiyor. Kuruduktan sonra sprey vernikle vernikliyoruz. Ve bitti..
(Not: Resimdeki objelerden birincisi altın yaldız, ikincisi bronz rengi yaldızla yapıldı.)

25 Ocak 2011

Masaüstüm...


Son zamanlarda yemek blogumla ilgilenmekten ahşap boyama çalışmalarına vakit yaratamıyorum. Oysa elimde bir sürü yarım proje var. Hepsi de büyük parçalar olduğundan en azından elimde birikmiş ve hatta artık eskimeye bile başlamış parçaları koymaya karar verdim buraya. Bunlar benim iş yerindeki odamda masaüstü parçalarım. Kalemik, kağıtlık, ıvır zıvır doldurduğum kutu... Bir de renkli lalelerim var tabii...

Soldaki kalemlik parşömen kağıdıyla kaplama, sağdaki antik çatlatma ve bir üstteki resimde ön sağda duran parça mumla isleme yapılmış. Laleleri de düz renk boyayıp üzerilerine kağıt tutkalı sürdüm ve sim serperek yaptım. Tekniklerin nasıl yapıldığını daha fazla vaktim olduğu bir zaman vericem inşallah. İsli dokununkini daha önce vermiştim zaten. Buradan ulaşabilirsiniz.

Yaratıcı Fikirler-Oğluşumun Tepsisi

Ahşap boyamaya ilk başladığım yıllarda ne yapsam ne yapsam diye dolanıyodum ortalarda. Yeni ne denesem, ne yapsam? Bu da öyle çıkmış bir tepsiydi. Fazlaca basit olduğu için kullanılmıyo duruyodu annemin buzdolabının üstünde. Geçenlerde benim Mavişin döke saça yediği mama kabının altına bir tepsi alıyım diye düşünürken bu geldi aklımıza. Böylece değerlendirmiş olduk biz de.
Yapılışı gayet basit: Önce tepsiyi açık renk bir su bazlı boyayla boyadım. Sonra bir kez daha. Evdeki delgeçle dergilerin renkli sayfalarından bir sürü delik deldim. Delgecin altına biriken kağıt parçalarını biriktirdim bir kenarda. Kuruyan tepsiye kağıt tutkalını fırçayla sürdüm. Kağıtları gelişigüzel serpiştirdim. Kuruyunca bir kat daha tutkalla geçtim üzerinden sağlam olsun diye. Ve en son vernikledim. Daha sık şekilde çerçeve de kaplanabilir diye düşünüyorum bunlarla. Mesela mavinin ya da pembenin açıklı koyulu tonlarıyla çok güzle bebek çerçevesi yapılabilir. Bir öneri...

06 Ocak 2011

Kağıttan Çiçek-Yaratıcı Fikirler

Bu çiçek bir zamanlar iş yerinde arkadaşların odasında duran gerçek bir fesleğendi. Ama yaşamaktan vazgeçince kağıttan bir fesleğene dönüştü. Fesleğenin sahibi olan arkadaş, aynı zamanda origami de yapıyor olunca çiçekcik de bu hale dönüştü. Güzel olmuş değil mi?