iletisim bilgileri

Her türlü sorunuz için bana celik_fecir@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz. evcimenkedicik

04 Temmuz 2014

Minik Eller, Minik Ayaklar ve Tuz Hamuru....



Çocukları evde oyalamak için güzel, basit ve ucuz bir etkinlik... Tuz hamuru... İnternette bir çok sitede görebilirsiniz. Ben hobivakti nin blogunda görmüştüm ilk. 

2 bardak un, 1 bardak su, 1 bardak tuz. Çok kolay yoğurulan bir hamur, Şekil verdikten sonra 100 derece fırında pişiriliyor. Soğuyunca boyanıyor. Su bazlı boyayla boyarsanız verniklemeyi unutmayın. Benimkinin arkası biraz çatladı. Miktarlarla oynayarak sorunu çözebilirsiniz. Biraz da narin bir şey oluyor çabuk kırılmaya müsait.

Kızımın küçük el ve ayaklarını babannemizin evine yolladık böylece. Gerçi aceleden elime ilk gelen boyayla boyadım ben renkler güzel olmadı ama...

2 yaşına gelmemiş çocuğa bu hamura elini düzgün bastırtmak zor oldu. Oynamak isteyip mıncıkladı ya da az bastı. Az basılan yerler pişerken kabarıyor ve düzgün bir görüntü olmuyor haberiniz olsun. O yüzden iki üç tane yaptık, bu resimdekiler en düzgünüydü. 

Kendiminkini model hamuruyla yaptım. En hafif light hamurdan aldım elini bastırması çok kolay oldu. Üstelik pişirme derdi olmadığından kendi kendine dümdüz kurudu. Daha boyayamadık duruyor öyle. ..