iletisim bilgileri

Her türlü sorunuz için bana celik_fecir@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz. evcimenkedicik

12 Haziran 2011

Emek Hırsızlarına hakkımı Helal Etmiyorum!!! Sizden bir ricam var...

Yaklaşık 7-8 yıldır ahşap boyama yapıyorum. Bunu gerçekten severek ve gerektiğinde ailemin, arkadaşlarımın ve kendimin zamanından çalarak yapıyorum. Yaptığım objeler bazen kafamı o kadar meşgul ediyor ki rüyamda bile nasıl yapsam ne renk olsa diye gördüğüm oluyor. Gel gör ki ne zamandır google görsellerde bir tekniğe ilişkin arattırma yapınca bana ait objeleri çeşit çeşit internet sitesinde görüyorum. Ne kaynak gösterilmiş ne de alıntı olduğuna dair bir işaret var. Bazı siteler de bu emek hırsızlarının sayfalarından alıntı yapmış ve kaynak olarak onları göstermiş. Bir çok kez kendilerini uyardım, bazıları resimleri kaldırdı; bazıları ise sadece altına yorum yaptığım resimleri kaldırdı.


Ancak bir site var ki, blogumdaki neredeyse tüm resimleri ve tüm yazılarımı çalmış. Üzerinde fotoğraflarım olan gazetelik resmini ve altına yazdığım "en güzel anları burada ölümsüzleştirdim" yazısını dahi çalmış. Mail adresini bulamadığımdan yorum kısmında uyardım. Yorumum yayınlandı. Ancak sonradan yorumumu silmişler.


Ben de çözümü buradan kendilerini ifşa etmekte buldum. Sizden ricam aşağıda belirttiğim linklere bir kez tıklayıp, bu konudaki olumsuz yorumunlarınızı kendilerine iletmeniz.


Lütfen unutmayın bu sizin de başınıza gelebilir, sizin de emeğiniz çalınabilir..


İşte bana ait olan ve çalıntı çalışmaların linkleri: (hepsini koyamadım ama bir kaçı bile yeter)









Herkese iyi geceler... ve teşekkürler


7 yorum:

  1. utanmazlar link verdiklerine yorum yazdım yasal olarak bişey yapabilsek keşke hırsızlara..

    YanıtlaSil
  2. Yorum bıraktım ama pek fayda edeceğini sanmıyorum. Gerekli hukusal düzenleme ne yazık ki yok ama elimiz kolumuz bağlı durmak da yanlış olur. Yılmadan uğraşmak lazım.

    YanıtlaSil
  3. Hakikaten yaptıkları çok çirkin. Bencede yılmadan uğraşmak gerekiyor bunlarla.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar çok teşekür ederim. Elimden gelen ne yazık ki bu. Ama sizlerin destek olması çok mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  5. Hoş şeyler değil bu çalıntılar. Bende kendi yaptıklarımı çok yerde gördüm. Dediğin gibi kaynak belirtilmiyor. Bu sinir bozucu. En iyisi resimlerin üzerine blog adresini yazmak.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar,durumuna üzüldüm çünki ne sinir bir olay olduğunu biliyorum ben artık resimlerin üzerine isim yazıyorum ama dha öncekiler malesef heryerde geziyor,bir de kendi yapmış gibi anlatıyorlar:((

    YanıtlaSil
  7. çok sinir bozucu cidden şimdi o linklere yorum yazacağım.resimlerin üzerine yazı yazmak vakit alıyor diye uğraşmıyorum ama yapmak lazım çünkü benim de resimlerimi kullanmışlar çok sinirlemiştim.

    YanıtlaSil