iletisim bilgileri

Her türlü sorunuz için bana celik_fecir@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz. evcimenkedicik

07 Haziran 2012

Seramik Boyama Vazo

Blogu boş bırakmamak gerek diyerek eskilerden bir kaç resim ekliyorum ama boş duruyorum sanmayın. Haftaya yeni ciciler geliyor :)) Şık düğmede gidebildiğim bir kaç derslik seramik boyama kursunda yaptığım bir diğer vazo bu. Bir yüzüne stensil şablonuyla desen çizdim, diğer yüzüne patlayan boya sürdüm. Sonra da fırınlandı tabii...

Bu arada "patlayan boya" demişken bir ara biraz boya çeşitlerine değinmeyi düşünüyorum. Malum çeşit çeşit boya var piyasada ahşap, seramik, metal, kumaş için... Patlayanı, çatlayanı, kumlusu, pullusu, mıknatıslısı, üzerine yazılanı vs vs...  Gördüğüm kadarıyla da kurslarda belli başlı bazı teknikler ve belli başlı bazı malzemeler dönüp duruyor son yıllarda. Oysa bir sürü farklı teknik, bir sürü de farklı malzeme var anlatılabilecek. İnşallah bir ara da bunlara değinmeyi düşünüyorum.

Son not: Bu hafta süperlotodan ikramiyeyi tutturursam hepsini uygulamalı anlatacağım bir kurs da benden Ankaralılara :))
Hepiniz öpüldünüz....


6 yorum:

  1. Hah... bi patlayan boya kalmıştı duymadığım, şimdi bir de onu denemeye kalkacağım sayende, tabii önce araştıracağım, sonra sıraya koyacağım... sanki sırada az iş var yapılacak... çok fenasııın :))
    Pek te güzel olmuş senin yaptıkların daaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Banu Ablacım,
    daha neler var neler. Benim şu sağdaki listede yaklaşık 40 değişik malzeme ve teknik var ama evde de bi 20 taneye yakın liste var denemdiğim malzeme ve tekniklere ilişkin... o yüzden zaman buldukça deneyip deneyip koyucam bloga.

    patlayan boyaya gelince, o bi seramik boyası. içinde tanecikler var. Zaten yoğun bir boya, fırçayla sürüyorsunuz. Fırına girince o tanecikler patlayıp akıyor. Artık nasıl bir desen çıkacağı şansınıza kalmış :))

    YanıtlaSil
  3. vazo çok hoş olmuş, çift taraflı:)) "patlayan boya" ilginç bir boya, merakla beklenen sonuç:))
    tekniklerle ilgili diğer yazılarını bekleceğim merak. bir de şu fırınlama işlemini kısacık anlatırsanız sevinirim:)) denemediğim bir o kaldı, onu da yaparsam tamamdır:))
    benimki sadece merak:))
    teşekkürler şimdiden...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhaba asortik,
    seramik objeleri seramik boyasıyla boyadıktan sonra özel seramik fırınlarında, (tabii ücretli) fırına veriyorsunuz. 1000 dereceden fazla bir sıcaklık yani.. Çıktığında artık başka bir işleme gerek kalmıyor. Nerede oturuyorsunuz bilmem ama Ankarada şık düğmede bir de moda çarşınn altındaki ahşapçıda var . başka yerlerde de vardır mutlaka...

    YanıtlaSil
  5. bursa'da yaşıyorum. araştırmam lazım:)
    çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Batlayan boya çok güzel bir teknikmiş ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil