iletisim bilgileri

Her türlü sorunuz için bana celik_fecir@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz. evcimenkedicik

11 Kasım 2016

Kızlarım, erkeklerim, çocuklarım...

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya, benimki de o hesap. Yedi yıldır duvarlarım boştu. Bu ara bir coştum pir coştum. Hava bahar gibi ya ondan mıdır bilmem habire boş duvarlara borulara, dolaplara bir şeyler yapıyorum. 

Bu panolar da öyle bir ruh halinin ürünü... Her zamanki gibi başladığımla bitirdiğimin alakası olmadı ama sonucu sevdim. Yaptım bozdum, yeniden yaptım, derken umduğumdan çoook farklı bir sonuçla bitirdim. Ne yaptığıma gelince ....


Çocuklar panosunda tabanı kahverengiye boyadım. Üzerine çizgili peçeteyi yapştırdım. Peçeteye sürdüğüm tutkal peçeteyi yer yer ıslattığı için alttan çıkan kahverengilikler eskitmeye benzer bir görüntü oluşturdu. Peçetem ponadan biraz daha küçük olduğundan kenarlarda peçete geçişini kapatmak amacıyla kahvererengi boyayla fırça darbeleri yaptım. Beyaz rölyef pastayla çocukları stensil çalıştım. Kuruduktan sonra sadece çocukların üzerine yağlı boya sürüp ıslak mendille sildim. En son mat vernikle tamamladım. 


Kızlar panosunda kahverengi üzerine beyazla mum eskitme yaptım. (Mum eskitme yapılışı için buraya tık tık ) Üzerine iki farklı şablonla stensil çalıştım. Kızlar için, rölyef pastaya farklı renkler katarak bir kaç renkli rölyef pasta elde ettim. Bunları üst üste birbirini fazla kapatmayacak şekilde stensil şablonu üzerinden sürdüm. Bir gün boyunca kuruduktan sonra tüm panoya (rölyefler hariç) yağlı boya sürüp ıslak mendille sildim. En son  kuru fırça ile kenarlara biraz daha yağlı boya eskitme yaptım ve kuruyunca mat sprey vernikle vernikledim. 


Erkekleri tek ve koyu renk yapmak doğalarına daha uygun olur diye düşündüm :) Lacivert, siyah ve turkuvaz tonlarıyla panonun tabanını boyadım. Üzerine beyaz ve hafif bir siyahla rengini kırdığım lacivertten stensil deseni .alıştım. Sol tarafa bir rub-on ve peçete saat yapıştırarak hafif bir hareket kattım. Beyaz rölyef pastaya lacivert-siyah karıştırıp koyu bir renk elde ettim. Bunu şablon üzerinden sürdüm. Aslında rölyef pastayı kuruyunca hafifçe zımparalamak gerekiyor ama bu dokulu görüntü hoşuma gittiğinden ben öylece bıraktım. Kuruduktan sonra sarı ve kahverengi sulandırılmış boyayı gelişigüzel sıçrattım. Yine kenarlara kuru fırça tekniği ile yağlı boya eskitme yaptım. Bir gün daha kuruduktan sonra mat sprey vernikle vernikledim. 




6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  2. Üçü de birbirinden güzel, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş!
    şahsına münhasır yaratıcı fikirlere bayılıyorum,
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil